Na pikniku z mojstri žara

Poglej galerijo
33 Fotografij
Na pikniku z mojstri žara

Foto: Tomi Lombar/Delo

Foto: Obvezno fotografiranje pred začetkom dogodka. Žar mojstri Peter hajdu, Rajko Oblak z mlado ekipo, Jure Starman, Gorazd Obrsnel in Matej Stipanič. Žigo Födransperga, našega gostitelja, objemata Mateja Delakorda, urednica portala, in Karina Cunder Reščič, odgovorna urednica Nedelove priloge OK.
Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Matej Stipanič v polnem zagonu: na plinskem žaru so cvrčale pleskavice iz suho zorjenega mesa za odlične burgerje.

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Rajko Oblak je na kovanem žaru za odprti ogenj pripravil celo pražen krompir.

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Goveja rebra in Smoker Star.

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Tudi omizje, na katerem se streže dobrote z žara, je lahko v domačnem stilu vintage.

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Peter Hajdu in tehnika "low&slow".

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Jure Starman je navdušil z govejimi rebri.

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Jure Starman je navdušil z govejimi rebri.

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Čudovit Open fire.

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Sočen, a tudi hrustljav odojek, kot ga pripravi Robert Obrsnel, la Caja China.

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Navdušeni so bili celo najmlajši gostje.

Na pikniku z mojstri žara

Foto: Sonja Ravbar

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Peter Hajdu in njegove Žarovnije.

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Tomi Lombar/Delo

Jure Starman, Smoker Star

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Kruh izpod peke, ki ga je pripravil Rajko Oblak (Open Fire) s svojo mlado in zagnano ekipo.

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Malce nežnosti ob tako zapečeni temi, kot je meso.

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Ko je salama dolga tri metre.

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Tomi Lombar/Delo

Drži!

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Sonja Ravbar

Pastrami Petra Hajduja.

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Tomi Lombar/Delo

Ekipa Rajka Oblaka.

Na pikniku z mojstri žara

Foto: Tomi Lombar/Delo

Na pikniku z mojstri žara

Foto: Tomi Lombar/Delo

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Tomi Lombar/Delo

Popolno pripravljen burger s suho zorjenim mesom.

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Tomi Lombar/Delo

Naj se pocedijo sline.

Na pikniku z mojstri žara
Foto: Tomi Lombar/Delo

Med pripravo sendviča pastrami.

Odprtakuhinja.si je praznovala svoj zagon v družbi bralcev, blogerjev in predstavnikov medijev. Zvezde večera so bili žar mojstri in njihove specialitete.

To poletje smo se v Odprti kuhinji zaprisegli, da raziščemo najboljše in še neraziskane prakse priprave jedi na žaru. Brali ste lahko že o hitih letošnje sezone in kje dobimo dobro meso, teorijo pa smo ob predstavitvi našega novega portala Odprtakuhinja.si spreobrnili v prakso in fante spoznali v živo. Uživali smo v vrhunskih jedeh z žara: pastramiju, burgerjih, dimljenih rebrih, odojku, počastili pa so nas celo s praženim krompirjem, ajdovim kruhom izpod peke, raznimi solatami in carskim pražencem. Kaj vse se je dogajalo, lahko preberete v novi številki Nedelove priloge OK, ki izide v soboto, do takrat pa si v zgornji galeriji oglejte utrinke našega druženja.

Hvala baru Lepa žoga, ki nas je gostil, žar mojstrom: Mateju Stipaniču (Custom Grills), Gorazdu Obrsnelu (la Caja China), Rajku Oblaku (Open fire), Juretu Starmanu (Smoker star) in Petru Hajduju (Žarovnije, Slovenian BBQ Society) in vsem, ki ste se dogodka udeležili v tako velikem številu.

Nadaljevanje zgodbe z našimi mojstri pa boste lahko prebirali še vse poletje, se učili o tehnikah in dobili odlične recepte, zato nas le obiščite.

Sorodne vsebine: Kultne jedi – pastrami

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana