Odprta Kuhinja

Pot pod zob: Kam za vikend?

Odpri galerijo
A+   A-
Obiščite že tradicionalen Praznik borovnic, prvo Odprto kuhno na Ptuju in Praznik pohorskega lonca.


Praznik borovnic


Tradicionalna prireditev se bo odvijala od 29. do 30. julija v Borovnici, s programom pa bo navduševala vse starosti in okuse. Na dogodku boste lahko izvedeli tudi vse o pridelavi in predelavi borovnic, zakaj vse se da ta okusni sadež uporabiti v kulinariki ter kako vpliva na zdravje. Na stojnicah bodo poleg izdelkov domače in umetniške obrti na voljo tudi borovnice, borovničevec, borovničeva marmelade, zavitki in druge slaščice. Sicer pa bo vse potekalo v znamenju 160. obletnice Južne železnice, živahnega sejma, dobre gostinske ponudbe, pestrega kulturnega programa in spremljevalnih dejavnosti ter zabave za vse, še posebno za mlajše generacije obiskovalcev.

Foto: BrianAJackson/Thinkstock
Foto: BrianAJackson/Thinkstock

Če se boste potepali po Ptuju, obiščite Odprto kuhno


Odprta kuhna se bo s svojo kulinarično karavano v soboto, 29. julija, prvič ustavila tudi na Ptuju. Med 11. in 21. uro se bodo na Mestnem trgu odpravili na gurmanski sprehod, pohod ali kar maraton med stojnicami in okušali dobrote iz različnih slovenskih pokrajin in mnoštva svetovnih kuhinj.

Praznik pohorskega lonca


Že osmi Praznik pohorskega lonca bo 30. julija na prireditvenem prostoru na Rogli. Kot po navadi bo potekalo tekmovanje v pripravi najboljšega pohorskega lonca s skrbno izbranimi sestavinami, kot so meso, krompir, jurčki in ječmen, ki so po mnenju mnogih zmagovalna kombinacija Okusov Rogle. Za vse, ki bi želeli kupiti pravo pohorsko suho salamo ali druge domače dobrote, bo organizirana tudi tržnica dobrot: Od 10. do 17. ure bo pri prireditvenem šotoru predstavitev lokalnih ponudnikov in pridelovalcev hrane.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock


Naslovna fotografija: Wavebreakmedia Ltd/Thinkstock

Preverite še: Kjer je veliko domačinov, se vedno odlično je!

Datum Objave: 28.7.2017 ob 12:07

Več iz te teme:

krompirpot pod zobborovnicegolažizletpohorski lonecPtujjurčki

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja