Punč s črnim vinom

Pravega punča ni brez ruma, pijačo pa naredimo še bolj vročo, če čaj za osnovo zmešamo s črnim vinom.

Pozimi se priležejo tople pijače, zlasti če smo dolgo na snegu in mrazu. Morda smo odmetavali sneg, preverjali drevesa pod debelo snežno odejo, naredili sneženega moža, se kepali z otroki ali sankali na bližnjem hribu, ko pridemo notri, si privoščimo vroč, dišeč čaj, kuhano vino ali punč. Priprava je preprosta, topla pijača nas bo pogrela pa še diši omamno. Kot dodatke namreč uporabimo cimet, klinčke, pomaranče ali limone, ki so pravi naravni osvežilci zraka. Da bo čaj ali punč še bolj prijal, ga postrežemo v primernih skodelicah ali kozarcih in okrasimo z zvezdnim janežem, rezino pomaranče in vaniljevo skorjo.

Sestavine za 4 osebe

– 0,5 l črnega ali sadnega čaja
– 0,5 l črnega vina
– 0,5 dcl ruma
– 80 g sladkorja
– 2 pomaranči
– 1 limona
– cimet, klinčki, zvezdni janež

Priprava

1. Čaj skuhamo. Iz pomaranče izrežemo štiri rezine, preostalo stisnemo, skupaj z limono.

2. V loncu zmešamo čaj, vino, pomarančni sok ter cimet, klinčke in janež. Pristavimo na
štedilnik in počasi segrevamo, pazimo, da tekočina ne zavre. Na koncu primešamo še sladkor in rum in segrevamo še nekaj minut.

3. Punč precedimo, postrežemo v skodelicah ali kozarcih z ročajem. V vsako skodelico damo rezino pomaranče in eno janeževo zvezdo.

4. Postrežemo vroče.

Poskusite še: Kako naredimo jajčni liker

Naslovna fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana