Odprta Kuhinja

Babičin namig, kako rešiti prismojen riž

Odpri galerijo
A+   A-
Babice se vedno znajdejo.



Zgodi se, da kakšno jed prismodimo. Preden jo v obupu vržemo proč, poglejmo, ali se morda da kaj rešiti. Po babičinem nasvetu lahko, če ni povsem zažgan, riž rešimo, če ga čim prej pretresemo v drugo posodo in na vrh damo nekaj skorjic svežega kruha ter pustimo nekaj časa stati: kruh bi moral iz riža izvleči neprijeten vonj po zažganem.
Preverite še druge kuhinjske trike in namige:

Kako se po cvrtju znebiti nadležnega vonja v stanovanju

Triki, da bo vaša torta lepa in ravna kot iz izložbe

Trije triki, da se sol v solnici ne bo strjevala

Pet najbolj osupljivih kuharskih trikov na preizkušnji

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 5.4.2018 ob 10:04

Več iz te teme:

rižrižota

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja