Babičin namig, kako rešiti prismojen riž

Babice se vedno znajdejo.

Zgodi se, da kakšno jed prismodimo. Preden jo v obupu vržemo proč, poglejmo, ali se morda da kaj rešiti. Po babičinem nasvetu lahko, če ni povsem zažgan, riž rešimo, če ga čim prej pretresemo v drugo posodo in na vrh damo nekaj skorjic svežega kruha ter pustimo nekaj časa stati: kruh bi moral iz riža izvleči neprijeten vonj po zažganem.

Preverite še druge kuhinjske trike in namige:
Kako se po cvrtju znebiti nadležnega vonja v stanovanju
Triki, da bo vaša torta lepa in ravna kot iz izložbe
Trije triki, da se sol v solnici ne bo strjevala
Pet najbolj osupljivih kuharskih trikov na preizkušnji

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana