Kako jajca segreti na sobno temperaturo v nekaj sekundah

Nekateri recepti zahtevajo, da imajo sestavine sobno temperaturo.

Navajeni smo, da nekateri recepti zahtevajo maslo sobne temperature, trike, kako to storiti kar najhitreje, najdete tukaj. Včasih pa recept zahteva, da morajo biti primerno topla tudi jajca.

Razlika tu ni tako očitna, kot je to videti pri maslu, a seveda ne želimo tvegati, da naša sladica ne bi uspela. Ker se običajno ne spomnimo, da bi sestavine že nekaj časa pred peko vzeli iz hladilnika, je dobro, da imamo v rokavu skritih nekaj zmagovalnih asov: tale, ki smo ga zasledili na portalu Food52, je gotovo eden izmed njih.

Kadar ste v stiski s časom in morate uporabiti segreta jajca, imate dve možnosti.

Še cela jajca lahko za nekaj minut potopite v skledo tople vode. Če so res mrzla, jim po minuti zamenjajte vodo s toplejšo. Seveda pa ne smete uporabljati vroče.

Druga možnost pa je, da jajca razbijete v nerjavečo posodo, ter jo postavite nad vodno kopel. Para bo otoplila posodo, če pa boste jajca še malce pomešali, bodo topla že po nekaj sekundah. A pazite, da ne zakrknejo.

Pa uspešno peko!

Naslovna fotografija: Thinkstock

Preberite še: Surova jajca v živilih, da ali ne?

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je eden izmed meni najljubših delov hiše. Zame je prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje. Želim si, da bi nekoč imela veliko kuhinjo z otokom in pogledom na morje ter dolgo polno zasedeno leseno jedilno mizo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana