Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK

Odpri galerijo
A+   A-
Gurmansko branje bo nadvse spomladansko!



Znova smo v centru Kult316 preverjali vaše predloge za najboljše jedi, značilne za pomlad. Zmagali so želejčki, ki jih pripravimo kar z domačim kompotom in cvetjem, ki se ga zdaj ne manjka. Imamo pa tudi idejo, kako koristno porabiti grahove stroke. Ponavadi jih
zavržemo, zdaj jih ne bomo več.

Katere solate je v tem trenutku največ na vaši mizi? Najbrž regrata. Se je treba pa kar podvizati, kajti povečini nastavlja že tudi cvetove in kmalu nas ne bo več zanimal, kar je škoda. Anka Peljhan s svojim projektom Kuhnapato  nam je poslala dva recepta z regratom, ki so jih pripravili šolarji turje Ajdovščina in Frana Metelka Škocjan in bosta nedvomno obogatila vaše znanje o tem pomladnem daru narave.

Prihodnji teden boste že lahko videli izbor skic, predloge, kako bi vi okrasili znamenito Emovo emajlirano posodo. Ta teden pa, za malo nostalgije: imamo nekatere najbolj prisrčni kosi, ki so na ogled v stalni zbirki Muzeja novejše zgodovine Celje. Poglejte in poskusite ugotoviti, za katerega bi na pogled rekli, da je najstarejši?

Slavka Ilich, ki vsak mesec pripravlja rubriko Posej, skuhaj, pojej, pa bo imela letos veliko dela s popisovanjem svojega paradižnika: kar 145 sort je posejala, tako da bo to znova obilno paradižnikovo leto. Za april pa predlaga porabo trenutno še aktualne zelenjava: navdušil nas je tris iz regrata, sukenskega reguta in treviškega radiča.

Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 6.4.2018 ob 11:04

Več iz te teme:

napovedniktiskana OK

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.