Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK

Odpri galerijo
A+   A-
O prazničnih dobrotah, seveda!



Tjaša in Blaž sta za nas skoraj sinonim za veliko noč.
Spoznali smo se tako, da sta za nas pred leti pripravila pehtranovo torto,
kot nadomestilo za potico. Tokrat znova. Bo njuna potratna torta pehtranka
dosegla slavo legende izpred nekaj let? Pa še, za rešitve v zadnjem hipu:
mafini iz prate ter vlaganje jajc. Kdor jajca vlaga, vedno zmaga, pravita.

Dani Vincek se pa res hitro prebija v prvo vrsto naših
najbolj branih avtorjev. Tokrat je pripravil štiri ideje, za štiri dni
okrog velike noči: v soboto se namesto potice lotite krasnega
pistacijevega venca, za nedeljo je pogruntal, kako se v pečenko vgradi
hren. V ponedeljek, ko bo časa nekoliko več: izziv. Poseben kruh, ki je
doma samo na ribniškem koncu. V torek pa znova porabljanje ostankov: on
vam predlaga terino.

V zadnjem času pogosto slišimo za izraz čuječnost. To je metoda,
meditacija, način, kako se osredotočimo na trenutek, v katerem smo.
Pogovarjali smo se z dr. Tjašo Šubic, zdravnico, ki to metodo poučuje;
povedala nam je, kakšna je povezava čuječnosti in hrane. Napoveduje, da
bomo nekoč morda celo čuječno jedli.

Milena Miklavčič = bestseller. Bili smo na obisku pri avtorici najbolj
branih in izposojanih knjig v zadnjih letih v Sloveniji ter svetovalki za
življenjska vprašanja v Nedelu. Mimogrede: eden od njenih odgovorov je bil
najbolj bran članek lanskega leta na delo.si. Končno smo tudi osebno
spoznali vnuka, okrog katerih se spleta največ njenih zgodbic, ki jih
pripravlja za OK. Pa nekaj vprašanj smo imeli zanjo...

Mojca Koman pa vas bo rešila ostankov velikonočne mize. Ima predloge za
vsakdanjo kuharijo, v katerimi boste vsa ta jajca in šunke s pridom
uporabili.

Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

Fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 30.3.2018 ob 14:03

Več iz te teme:

napovedniktiskana OK

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.