Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK

Odpri galerijo
A+   A-
Žeže, da je šele konec novembra, ampak pri Odprti kuhinji smo se radoživo pognali v praznično razpoložnje. To ja čas, ko pobesnelo pečemo in najbolje, da se nam pridružite, kajti imamo fantastične predloge.



Tjaša in Blaž (Midvakuhava.si) sta neverjetna: tokrat sta ugotovila, kako se speče piškote kar v ponvi, kadar se zgrudi pečica. Ugotovila sta, kako utišati nepredvidljivo mularijo, ki terja bonbone: z domačimi želejčki. In ker pri njima ni popuščanja pri tortah: kaj pravite na rožičevo?

Naučili vas bomo peči piškote spekulas: brez izgovorov, prosimo. Posebne valjarčke smo našli tuidi v naših speciliziranih trgovinah, jelenovo sol tudi, Mirjam Grilc bo samo namignila, kje malček popazite. Sicer pa so to legendarni Miklavževi piškoti v mnogih deželah.

Saša Drobnič Škrjanec (jagababa.si) pa se je domislila, kako razsvetliti štiri adventne nedelje – s štirimi kolači, za vsak teden enim. Do 3. decembra, ko je prva edventna nedelja, boste zlahka naštudirali te recepte.

Pa še to preberite, kaj zdaj malone legendarna Milena Miklavčič, avtorica najbolj brene slovenske knjige zadnjih let, pravi o tem, ali naj otroci čebljajo pri njej v kuhinji. Pove tudi, zakaj ima na glavi rog, na katerem visi servetek.

Naslovna fotografija: Midvakuhava

Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

Preberite še: Kolumna sitne mame: Moramo med kosilom res brati novice na telefonu?

Datum Objave: 28.11.2017 ob 07:11

Več iz te teme:

napovedniktiskana OK

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.