Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK

Odpri galerijo
A+   A-
V tiskani OK smo samoiniciativno razvlekli današnji dan slovenske hrane na cel vikend.



Če vam ta številka ne bo orosila oči in dala misliti, potem pa res ne vemo, katera vam bo. Urška Fartelj nas je ganila s tem, da nas je opomnila, da so tudi recepti lahko prekrasna spominska knjiga. Pa pri njej smo si izposodili tri recepte, da vas navdušimo za pridevnik slovenski: bograč, langaš ter dödole.

Najbrž ste v tem času kaj malega slišali o tem, da prav samooskrbni v Sloveniji res nismo. Šli smo v Kmetijsko zadrugo Šaleška dolina, torej k tistim, ki se še vseeno trudijo na vse bolj pozidani slovenski zemlji kaj pridelati. Pogovarjali smo se z direktorjem Ivanom Drevom, spoznali eno najbolj zanimivih družin, ki si jih lahko zamislite, ter ugotovili, kaj se inovativnega da z ekološkim mesom.

Za konec pa Franc Milošič: nas vedno tako gane, da skrivaj smrkamo in ihtimo v tipkovnice. Tokrat se je spominjal vseh prekrasnih jedilnic svojega življenja. Ne boste verjeli, kje vse so bile.
Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

ni podpisa
ni podpisa

Priporočamo: Kako prepoznati dober pršut?

Fotografija: Urška Fartelj
Datum Objave: 17.11.2018 ob 08:11

Več iz te teme:

napovednikOKtiskana OK

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.