Tri sladice, ki jih lahko na hitro pripravimo po nedeljskem kosilu

Kosilu ob vikendih praviloma namenimo veliko več časa in razmisleka, sploh če pričakujemo goste. Kuhanje za več ljudi zahteva kar nekaj predpriprave in včasih se nam zgodi, da popolnoma pozabimo na sladico. Vse do takrat, ko je kosila konec in bi se ob kavi še kako prileglo nekaj sladkega.

Da se ne bi znašli v zadregi in da boste po slastnem kosilu lahko še malce pocrkljali svoje sladkorja željne brbončice, smo našli tri sladice, katerih recepti so tako preprosti, da jih boste lahko pripravili v nekaj minutah.

1. Ekspresni tiramisu

Ta sicer ne sodi med najbolj zapletene sladice, a za njegovo pripravo potrebujemo precej časa. Če ste med oboževalci popolne kombinacije italijanskih priljubljenih sestavin, se mu ni treba odpovedati niti takrat, ko vas čas stiska v kot. Pripravite lahko ekspresno tiramisu različico, za katero potrebujete le 10 minut, maskarpone, sladkor, kavo in piškote. Pripravite nekaj kozarčkov ter jih napolnite z mešanico sladkorja in maskarponeja. Piškote pomočite v kavo ter jih položite na kremo. Izmenično zložite nekaj slojev, povrhu pa potresite grenak kakav. Če ga imate, lahko v kavo dodate nekaj kapljic ruma.

2. Brzinska čokoladna torta

Bi verjeli, če vam rečemo, da lahko v desetih minutah spečemo slastno čokoladno torto, in to kar v mikrovalovni pečici? Niti mi nismo, dokler nismo naleteli na sila enostaven recept, ki ga morate preizkusiti. V posodi zmešajte 30 gramov bele moke, 5 žlic sladkorja, 2 žlici kakava v prahu, eno jajce, 3 žlice mleka, 3 žlice olja in vrečko vaniljevega sladkorja. Mešanico prelijte v skodelice in jih za dve minuti postavite v mikrovalovno pečico. Nastali bodo rahli čokoladni kupčki, dodajte jim le kepico vaniljevega sladoleda in sladica je končana.

3. Balzamične jagode z rikoto

Rikoto brez težav uvrstimo med tiste mlečne izdelke, ki že sami po sebi razvajajo brbončice, a z nekaj dodatki bo iz nje nastala kraljevska poletna sladica. V ponvi previdno zavremo mešanico z decilitrom balzamičnega kisa, dvema žlicama medu in ščepcem mete. Mešamo približno 7 minut, dokler zmes ne dobi strukture sirupa. V posodice razdelimo porcije rikote, jih posujemo z jagodami, borovnicami in robidami ter prelijemo z balzamičnim prelivom. Okrasimo z vejico mete in postrežemo. (Če nimamo jagodičevja, ga lahko nadomestimo z breskvami ali nektarinami.)

Foto: Thinkstock

Poskusite še: Cheesecake tortica z bučkami

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je eden izmed meni najljubših delov hiše. Zame je prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje. Želim si, da bi nekoč imela veliko kuhinjo z otokom in pogledom na morje ter dolgo polno zasedeno leseno jedilno mizo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana