Trije triki, da se sol v solnici ne bo strjevala

Proč z grudicami ali zbito soljo!

Neredko imamo zaradi vlage težave s soljo v solnici, kjer se zrna sprimejo v grudice in zato ne padajo skozi luknjice. Da bo šlo lažje, imamo nekaj trikov, ki pa bodo sol tudi izboljšali.

1. Soli dodajte surova riževa zrna

Najbolj znana in priljubljena rešitev je, da soli dodamo nekaj zrnc riža. Tako bomo jed spet brez težav dosoljevali. Zakaj je tako? Riževa zrna vlečejo nase vlago, prav zato riž v vodi nabrekne in ga kuhamo v razmerju skodelica riža: dve skodelici vode.

Preberite še Kako izbrati pravo sol

2. Dodajte posušen peteršilj

Peteršilj se bo lepo podružil z vlago, podobno kot riž, kar pa je pri tem najbolje, soli bo dodal okus.

Preberite še: Sol z zelišči

3. Sol posušite v pečici

Sol razporedite po pekaču in jo kakšno uro sušite na najnižji temperaturi. Dodate ji lahko raznorazna sveža zelišča, suhe gobe ali drugo sušeno zelenjavo in si na tak način pripravite svoje aromatične soli. Po končanem postopku lahko vse skupaj stresete v multipraktik in zmeljete do želene teksture.

Preberite še: Izvrstna domača sol treh okusov

Fotografija: Thinkstock

 Preberite še: Ščepec Barba soli za piko na i
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana