Odprta Kuhinja

Trije triki, da se sol v solnici ne bo strjevala

Odpri galerijo
A+   A-
Proč z grudicami ali zbito soljo!



Neredko imamo zaradi vlage težave s soljo v solnici, kjer se zrna sprimejo v grudice in zato ne padajo skozi luknjice. Da bo šlo lažje, imamo nekaj trikov, ki pa bodo sol tudi izboljšali.

1. Soli dodajte surova riževa zrna


Najbolj znana in priljubljena rešitev je, da soli dodamo nekaj zrnc riža. Tako bomo jed spet brez težav dosoljevali. Zakaj je tako? Riževa zrna vlečejo nase vlago, prav zato riž v vodi nabrekne in ga kuhamo v razmerju skodelica riža: dve skodelici vode.
Preberite še Kako izbrati pravo sol

2. Dodajte posušen peteršilj


Peteršilj se bo lepo podružil z vlago, podobno kot riž, kar pa je pri tem najbolje, soli bo dodal okus.
Preberite še: Sol z zelišči

3. Sol posušite v pečici


Sol razporedite po pekaču in jo kakšno uro sušite na najnižji temperaturi. Dodate ji lahko raznorazna sveža zelišča, suhe gobe ali drugo sušeno zelenjavo in si na tak način pripravite svoje aromatične soli. Po končanem postopku lahko vse skupaj stresete v multipraktik in zmeljete do želene teksture.
Preberite še: Izvrstna domača sol treh okusov

Fotografija: Thinkstock
 Preberite še: Ščepec Barba soli za piko na i
Datum Objave: 11.1.2018 ob 09:01

Več iz te teme:

rižsolzeliščakuhinjapeteršiljtrikzeliščna sol

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja