Odprta Kuhinja

Amaretto potica

A+   A-
Z marcipanom.


Sestavine


Nadev
- 250 g mletih pistacij
- 150 g sladkorja
- 400 g marcipana
- 75 g masla
- celo jajce
- sneg iz 2 beljakov
- 70 ml amaretta

Priprava


1. Testo pripravimo po enakem postopku kot za potico mame Majde.

2. Potem vse sestavine za nadev zmešamo v gladko zmes. Beljakov sneg dodamo nazadnje.

3. Testo razvaljamo in nanj položimo tanko razvaljan marcipan. Nato šele namažemo nadev in zvijemo.

4. Pečemo 50 minut pri 180 stopinjah, vmes preverjamo, da potica ne počrni preveč.
Namig : V nadev lahko dodamo dve žlički matcha čaja, da je zelena barva še močnejša.

Recept: Kristina Smodila
Fotografija: Polona Bartol

Preberite še: Potica, ki vedno uspe

Datum Objave: 27.12.2017 ob 10:12

Več iz te teme:

amarettomarcipanpoticadeliš'skristina smodila

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja