Odprta Kuhinja

Avokadov burger

Odpri galerijo
A+   A-
Avokado si utira pot do vseh jedi, tudi burgerja.


Sestavine


- 4 avokadi, 2 limoni
- 1 paradižnik, 1 vijoličast korenček
- 4 jajca, žlica kisle smetane
- 20 g parmezana
- čajna žlica grobo mletega čilija
- nekaj listov rukole

Priprava


1. Avokado prepolovimo, odstranimo koščice in olupimo. Dobro pokapamo z limonovim sokom.

2. Korenček operemo in olupimo, nato ga z nožem za krompir narežemo na trakove. Ocvremo jih (1 minuta) v vročem olju in odložimo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo. Paradižnik operemo, očistimo in narežemo na rezine.

3. Jajca spečemo na ponvi.

4. Notranji del polovice avokada premažemo s kislo smetano. Obložimo s paradižnikom, ocvrtim korenjem in rukolo. Na vrh položimo pečeno jajce. Pokrijemo z drugo polovico avokada in potrosimo s parmezanom in grobo mletim čilijem. Postopek ponavljamo, da porabimo ves avokado.

Naslovna fotografija in recept: Blaž Mehle/Blaž kuha

Poskusite še: Suši burger
Datum Objave: 26.8.2017 ob 09:08

Več iz te teme:

kosiloOkusnoburgerjiavokado burgersušizabavno

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja