Odprta Kuhinja

Bananov kolač

A+   A-
Dišeč in neprekosljivo sočen.



Za model premera 20 cm.

Sestavine


- 300 g banan
- 100 g sladkorja muscovado
- 50 g rjavega sladkorja
- 60 g masla
- čajna žlička sode bikarbone
- 2 jajci
- 50 g temne čokolade
- 90 g gladke bele moke
- 60 g mletih mandljev
- pol žličke vsake začimbe: cimet, piment, nageljnove žbice, kardamom, muškatni orešček
- ščep soli

Priprava


1. Banano olupimo in jo z vilicami pretlačimo. Dodamo sladkor in na grobo sesekljano čokolado.

2. Jajci penasto umešamo in prilijemo stopljeno maslo.

3. Vse suhe sestavine med seboj dobro premešamo in jih postopamo dodajamo v mokro zmes. Dobro premešamo in vlijemo v pomaščen model za kolače. Pečemo v pečici, ogreti na 170 stopinj, približno 45 minut oz. toliko časa, da ko kolač prebodemo z leseno paličico, ta ostane suha.

4. Ohlajen kolač posujemo s sladkorjem v prahu.

Besedilo in kuharija: Saša Drobnič Škrjanec
Fotografije: Jagababa.si

Poizkusite še: Popoln trik, da se kolač ne bo prijel modela za peko

Datum Objave: 30.11.2017 ob 08:11

Več iz te teme:

kolačbananekuhanjemodeljagababapekajaga babaadventbananov kolač

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja