Odprta Kuhinja

Bogat čokoladni sladoled

Odpri galerijo
A+   A-
Jasno je, da je v naši deželi nastopilo obsedno stanje zaradi sladoledne mrzlice. Niti nosu si ne upamo pomoliti iz hiše, da ne bi padli pod stampedo podivjancev, ki hitijo po sladoled.



Ni drugega, kot da svojo sladoledno željo potešimo kar doma. Pa je mogoče pripraviti pravi čokoladni sladoled kar v domači kuhinji, brez stroja za sladoled in iz le treh sestavin?
Odgovor se glasi: da!

Pozor! Ne odgovarjava za morebitne sladoledomane, ki bi jih privabil ta kremen in žameten čokoladni sladoled.

Sestavine


- 5 zvrhanih žlic pravega grenkega kakava
- 400 g slajenega kondenziranega mleka
- 400 ml sladke smetane

Priprava


1. Postopek priprave je nadvse preprost. Smetano stepemo do čvrstega, kondenzirano mleko zmešamo s kakavom in ga primešamo k stepeni smetani. Dobljeno čokoladno zmes razporedimo po posodi, ki jo za 6 ur (ali, bolje, čez noč) postavimo v zamrzovalnik.

2. Pred postrežbo postavimo nadobudni sladoled za nekaj minut na sobno temperaturo, da se zmehča, nakar ga z žlico za sladoled natlačimo v kornet ali skodelico.

Naslovna fotografija in besedilo: Tjaša Vede, Vlaž Mikuljan/Midvakuhava.si

Preberite še: Sam svoj mojster - koktajli

Datum Objave: 3.8.2017 ob 11:08

Več iz te teme:

čokoladasladoledenostavnohitropoletjebogatčokoladnikornetsmetana

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja