Odprta Kuhinja

Brancinov pate s pehtranom

A+   A-
Kaj narediti s pečenim ribjim filejem, ki nam ostane?



Ana Šušteršič iz Hiše kulinarike Jezeršek nam tokrat predlaga brancinov pate s pehtranom, ki lahko po domače rečemo kar ribji namaz.

Sestavine


- brancinov oziroma ribji file, ki nam ostane in ga nočemo zavreči
- polnomastna skuta ali smetanov sirček
- na drobno narezan pehtran ali poljubno zelišče
- limonov ali limetin sok
- sol in sveže mlet poper

Priprava


1. Pečenemu ribjemu fileju odstranimo kožo In ga na drobno nasekljemo ali damo v multipraktik.

2. Dodamo skuto, smetanov sirček in preostale sestavine.

3. Vse skupaj dobro premešamo.

Kako namaz postrežemo?


Namaz postrežemo s popečenimi kruhki, svežimi zelišči in poletno zelenjavo z domačega vrta, kot so bučke, redkvica, češnjev paradižnik, mlad korenček ...

Anin predlog iz prve roke: Če nam je ostalo kaj fižola, namesto skute ali smetanovega sirčka za namaz uporabimo tudi tega.


Količine prilagodimo količini ribjega fileja: uporabite toliko skute ali smetanovega sirčka, kolikor imate ribjega fileja.


Preverite še: Fokača z rožmarinom

Datum Objave: 10.7.2017 ob 12:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.