Odprta Kuhinja

Brstični ohrovt s suhimi paradižniki

Odpri galerijo
A+   A-
Še en način, kako pripraviti te zelene glavice, da zares teknejo.


Sestavine za dva


- brstični ohrovt
- dva krompirja
- suhi paradižniki (vloženi v olje)
- manjša čebula
- oljčno olje
- sol in poper

Priprava


1. Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo v slani vodi do mehkega, nato odcedimo. Tekočino prihranimo. Brstični ohrovt očistimo, večje glavice prerežemo na pol ali na četrtine. Sesekljamo čebulo. Pri mladi čebuli uporabimo tudi zeleni del. Paradižnik narežemo na trakove.

2. Vzamemo večjo ponev, na olju popražimo čebulo in dodamo ohrovt. Posolimo, da se zelenjava navlaži, in pomešamo, da se malo zapeče. Vmes dodamo suh paradižnik. Sproti po potrebi zalivamo s tekočino, v kateri se je kuhal krompir, zmanjšamo temperaturo in ponev pokrijemo. Dušimo le par minut.

3. Takoj ko se ohrovt čisto malo zmehča, dodamo odcejen krompir, izklopimo temperaturo in pustimo ponev na štedilniku še kakšnih pet minut, da se okusi povežejo. Dosolimo in nameljemo poper po okusu (suhi paradižniki so po navadi dovolj slani za vso jed, solili smo tudi krompir).

4. Postrežemo takoj.
Priporočamo še: Kako pripraviti brstični ohrovt, da boste v njem zares uživali
Datum Objave: 19.3.2018 ob 08:03

Več iz te teme:

brstični ohrovtposušen paradižnik

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja