Odprta Kuhinja

Bučkini rezanci s kozicami

A+   A-
Idealno poletno kosilo: hitro in lahko, sveže in sezonsko, pikantno in morsko.


Sestavine (za dva)


- 3 bučke
- 250 g kozic
- pol čilija, 5 strokov česna
- peteršilj, oljčno olje
- limona
- sol

Priprava


1. Bučke s spiralnim rezalnikom ali podobnim zabavnim pripomočkom narežemo na tanke špagete.

2. Kozice splaknemo in jim odstranimo črevo.

3. Česen in čili nasekljamo; pri slednjem bodimo previdni, da si ga pomotoma ne nanesemo po celem obrazu.

4. V ponev vlijemo malo oljčnega olja in na njem pražimo česen in čili. Takoj ko česen zadiši, v ponev vržemo še kozice in jih posolimo. Dobro premešamo in ponev pokrijemo, nato pražimo 5 minut.

5. Ponev odkrijemo in kozice razveselimo z bučkinimi špageti. Pražimo dve minuti.

6. Pri serviranju na rezance namečemo nasekljan peteršilj in jih pokapamo z limonovim sokom.

Opomba: Ti hrustljavi špagetki in slastne kozice osvežijo še tako soparen dan, zaradi rekordno majhne vsebnosti kalorij pa se dobremu počutju veselo pridruži tudi mirna vest.


Avtorja recepture in naslovne fotografije: Midvakuhava.si

Preberite še: Zadnji pozdrav poletju

Datum Objave: 24.8.2017 ob 08:08

Več iz te teme:

preprostolahkopoletnomorskokozicebučkini rezancirakcimalo kalorijdietno

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja