Odprta Kuhinja

Bučkini rezanci s piščančjim filejem

A+   A-
Božansko kosilo z malo ogljikovih hidatov!


Sestavine


- 200 g zrezkov iz piščančjih prsi
- 2 večji bučki, sojina omaka, žlica slanih arašidov
- žlica oljčnega olja, 2 žlički sezamovih semen, sol, poper

Priprava


1. Piščanca splaknemo in temeljito osušimo s papirnato brisačko. Nato ga solimo in pokapamo s sojino omako in jo dobro vtremo v meso. Postavimo v hladilnik in pustimo, da se marinira vsaj 30 minut ali bolje čez noč.

2. Operemo in osušimo bučke in jih s spiralnim rezalnikom narežemo na tanke rezance. Lahko uporabimo tudi rezalnik za julienne ali bučke po dolgem grobo naribamo v rezance.

3. Na srednje močnem ognju segrejemo ponev, prilijemo kanec oljčnega olja, nato dodamo marinirane piščančje zrezke, jih popopramo in pečemo po obeh strani do zlate barve.

4. Ko je piščanec pečen, ga vzamemo iz ponve, vanjo pa stresemo bučkine rezance in jih med stalnim obračanjem zgolj na hitro popečemo – le toliko, da se malenkost omehčajo in popijejo ostanke sokov v ponvi. Ne pražimo predolgo, saj želimo, da so čvrsti na ugriz.

5. Bučke vzamemo iz ponve in razporedimo na krožnike, nato pa čez položimo piščančje zrezke, ki jih lahko tudi narežemo na trakove. Po vrhu potresemo še sezamova semena in arašide ter vroče postrežemo.

Recept in fotografija: Kristina Jug, Mitja Bezenšek/Vibrantplate.com

Preberite še: Piščančja obara s puhastimi cmoki

Datum Objave: 5.7.2021 ob 07:07

Več iz te teme:

piščanecbučkini rezanci

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja