Bučna juha s cimetom

Bogato začinjena in osvežujoče pikantna.

Sestavine

– 1 kg rumene buče
– velika bela čebula
– 2 palčki cimeta
– 2 janeževi zvezdi
– pol naribanega muškatnega oreščka
– žlička mlete kumine
– košček svežega ingverja
– 2 rdeča čilija
– 7 dl vode
– 2 čajni žlički soli
– 50 g masla
– sok ene limete

Priprava

1. Bučo olupimo in narežemo na srednje velike kose.

2. Tudi čebulo olupimo, nasekljamo in na maslu prepražimo, da porumeni. Dodamo bučo, sol in naribamo sveži ingver. Premešamo in popražimo. Nato dodamo še preostale začimbe in čili, ki smo mu odstranili semena.

3. Pražimo še slabih pet minut, nato pa zalijemo z vodo in na šibkem ognju kuhamo približno 20 minut.

4. Juho s paličnim mešalnikom pretlačimo, pred tem odstranimo vse trde začimbe. Tik pred serviranjem lahko kanemo nekaj kapljic limetinega soka.

Kuharija: Saša Drobnič Škrjanec
Fotografije: www.jagababa.si

Preberite še: Bučna juha z arašidovim maslom

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana