Odprta Kuhinja

Bučni piškoti s koščki čokolade

Odpri galerijo
A+   A-
Še en predlog za uporabo pridelka buč.


Sestavine


- 100 g ovsenih kosmičev
- po 50 g polnozrnate in grobo mlete kokosove moke
- 300 g bučnega pireja
- jajce
- 2 žlički pecilnega praška
- žlica vaniljeve arome
- naribana lupinica pol limone
- 1/3 žličke cimeta
- 100 g temne čokolade

Priprava


1. Najprej se lotimo priprave bučnega pireja: bučo hokai­do narežemo na manjše kose in odstranimo semena. Kuhamo 40 minut oziroma dokler se ne zmehča (preverimo z vilicami). Malo ohladimo in pretlačimo v mešalniku.

2. Nato se lotimo priprave piškotov: ovsene kosmiče zmeljemo v fino moko in jih v mešalniku zmešamo s preostalimi sestavinami (razen čokolado). Čokolado sesekljamo na manjše koščke in jih z žlico vmešamo v testo.

3. Velik pekač obložimo v peki papirjem. Zajamemo žlico testa (količina je odvisna od tega, kako velike piškote želimo) in prenesemo na peki papir. Kupčke z rokami oblikujemo v piškote.

4. Pečemo v pečici na 160 stopinjah približno 20 minut.

Hranilna vrednost (na 1 piškot od 10): 170 kcal, 10,6 g M, 15,5 g OH, od tega 1,5 g sladkorjev in 4,5 g prehranske vlaknine, 4 g B


 

Recept in fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Preberite še: Pečemo z Anito Šumer: Vodnik po različnih tipih mok

Datum Objave: 10.10.2017 ob 11:10

Več iz te teme:

zdravopiškotipečemo zdravozdravo z anjobuča

Naročite se na e-novice:

Anja RutarAvtor na portalu Odprta kuhinja