Sobotni zajtrk: bučni vaflji Marthe Stewart

Vedno uspejo!

Ameriška kuharska zvezdnica Martha Stewart je znana po preprostih in okusnih receptih za širšo množico ljudi. Mi smo izbrali njene bučne vaflje, ki bodo na sobotno jutro prebudili zaspance z božanskim vonjem po začimbah. Recept smo nekoliko prilagodili razmeram v slovenskih kuhinjah.

Naj vas spomnimo, kako se pretvarja mere v skodelicah, da vam bo priprava stekla kot bi trenil.

Sestavine

– 2 skodelici moke
– 1 žlička cimeta, ščepec mletih klinčkov, 1 žlička ingverja v prahu, ¼ žličke nastrganega, muškatnega oreščka
– 1 žlička pecilnega praška, ½ žličke sode bikarbone
– ¼ skodelice sladkorja
– 1 žlička soli
– 1 in ¾ skodelice mleka
– 3 jajca
– ½ skodelice masla, raztopljenega in ohlajenega
– ½ skodelice bučnega pireja
– maščoba za peko
– javorjev sirup, med ali kaj drugega za poliv

Priprava

1. Pečico prižgemo na 50 stopinj, da bomo v njej hranili spečene vaflje in jih tako ohranili tople. Opekač za vafljev prižgemo, da se segreje.

2. V srednje veliki posodi zmešamo suhe sestavine: moko, začimbe, sladkor, pecilni prašek in sodo bikarbono in sol. V večji posodi pa zmešamo mokre sestavine: jajca, mleko, bučni pire in stopljeno maslo. Suhi mešanici primešamo mokro mešanico. Natane naj homogena zmes.

3. Opekač namastimo in kot ponavadi spečemo vaflje. Pripravljeni so, ko so zlatorjavi. Med peko preostalih vaflje shranjujemo v ogreto pečico.

4. Postrežemo jih prelite z javorjevim sirupom, medom, jogurtom …

Pa dobro jutro in dober tek!

Naslovna fotografija: Thinkstock

Sobotni zajtrk: preproste ‘šnita’ palčke

Sobotni zajtrk: ribji namaz s čičerko

Sobotni zajtrk: napihnjenčki iz skodelice

Sobotni zajtrk: mlečna prosena kaša s čokolado

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana