Odprta Kuhinja

Čatni iz buče maslenke

A+   A-
Za 4 manjše kozarčke + pokušanje :)


Sestavine


- 1 kg buče maslenke (približno 800 g »mesa«)
- kislo jabolko
- za palec svežega ingverja
- 2 čilija, rdeč in zelen
- 2 stroka česna
- 3 žlice kisa
- 4 žlice medu
- 2 žlici oljčnega olja
- pol žličke soli
- 4 zvezdasti janeži

Priprava


1. Bučo olupimo in narežemo na centimeter velike kocke, nato še jabolko. Iz čilijev odstranimo semena in ju drobno narežemo. Olupimo česen in ingver. V skodelici zmešamo kis in med, dodamo še nariban ingver in dobro premešamo.

2. V večji lonec damo olje in nanj stisnemo česen, ko zadiši, dodamo čili, bučno meso in jabolka, dobro premešamo, znižamo temperaturo in zalijemo s pripravljeno mešanico. Posolimo, pokrijemo in dušimo 15 minut. Občasno premešamo. Odkrijemo, in ko tekočina povre, s še vročim čatnijem napolnimo kozarčke. V vsakega potisnemo še zvezdasti janež ali ga samo položimo na vrh (odvisno od načina zapiranja), vsekakor pa tako, da se vidi!
Namig: Čatni je odličen hladen ali topel. Pogrejemo ga kar v kozarčku, v vroči vodi … in ponudimo k mesu. Hladnega pa k siru.

Še opozorilo: Kozarce s čatnijem hranimo (če jih nismo pasterizirali) v hladilniku največ 2 tedna!

Naslovna fotografija: Slavka Ilich

Preberite še: Domači prijatelj

Datum Objave: 12.12.2017 ob 19:12

Več iz te teme:

receptslavka ilichčatnibučapraznikidarilo

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja