Odprta Kuhinja

Chili con carne s fižolom in koruzo

Odpri galerijo
A+   A-
Pripravljen dan prej je najboljši.



Priprava 10 minut, čas kuhanja 30–60 minut.

Sestavine



  • 750 g govedine (pleče ali stegno)

  • žlica olja, žlica masla

  • 2 žlici moke

  • pločevinka vloženega paradižnika

  • sol, 1/2 žličke mlete kumine

  • 1/2 žličke celih kuminovih semen

  • 2 stroka česna

  • 1–2 suha feferona

  • 300 g kuhanega ali vloženega rdečega fižola

  • pločevinka vložene koruze

  • kisla smetana po okusu


Priprava


1. Meso narežemo na majhne koščke in v široki kozici na olju in maslu dobro popražimo.

2. Nato ga poprašimo z moko, krepko premešamo, dodamo paradižnik in prilijemo 2 dcl vode.

3. Solimo, začinimo z mleto in celo kumino, drobno sesekljanim čilijem oziroma feferonom, strtim strokom česna in pokrito kuhamo od pol do ene ure, da se meso zmehča. Po potrebi prilivamo vodo.

4. Nazadnje v jed dodamo kuhan rdeči fižol in koruzo, kuhamo še 5 minut. Postrežemo s kruhom ali tortiljami in žličko kisle smetane, ki nekoliko omili pekoč okus čilija.
Koristen nasvet: Chili con carne je boljšega okusa in predvsem hitreje na mizi, če ga naredimo dan prej, naslednji dan pa le pogrejemo in obrok dopolnimo s prilogo in solato.

Poskusite še: chilli sin carne

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 10.1.2020 ob 08:01

Več iz te teme:

kosilojuhe in enolončnicehitro in enostavnočilifižolChili con carne

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.