Odprta Kuhinja

Čičerkina krema s koščki čokolade

Odpri galerijo
A+   A-
Čičerka: dovolj nevtralna za sladko in slano


Sestavine


- 240 g konzervirane čičerke
- 2 žlici naravnega arašidovega masla
- žlička medu
- 1/2 žlice vaniljeve arome
- ščepec soli
- 1/4 žličke cimeta
- pribl. 5 žlic vode ali mleka
- vrstica temne čokolade

Priprava


1. Čičerko dobro speremo in odcedimo ter v multipraktiku zmeljemo do gladkega. Nato dodamo naravno arašidovo maslo, med, vaniljevo aromo, cimet in sol ter spet premešamo. Po žlicah dodajamo vodo do želene konsistence.

2. Čokolado na drobno nasekljamo in z žlico vmešamo v dobljeno kremo.

3. Razdelimo na tri porcije in ponudimo z nekaj arašidi ali svežim jagodičevjem.

Hranilna vrednost (na 1 porcijo od 3): 190 kcal, 8 g M, 25 g OH, od tega 4 g sladkorja in 5,3 g prehranskih vlaknin, 6,7 g B


Naslovna fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Preberite še: Kvinojine ploščice z arašidovim maslom
Datum Objave: 18.9.2017 ob 08:09

Več iz te teme:

čokoladačičerikazdravo z anjoAnja Rutarzdrave sladice

Naročite se na e-novice:

Anja RutarAvtor na portalu Odprta kuhinja