Odprta Kuhinja

Čičerkini brownieji s čokolado

A+   A-
Več zdravja, manjši pekači: tole bo za velikost 15 x 20 cm.


Sestavine


- 250 g kuhane čičerke (ali iz pločevinke)
- 50 g lešnikov, 50 g ovsenih kosmičev
- 15 g kokosovega olja (sobna temperatura)
- jajce, 100 g grškega jogurta
- 2 jedilni žlici medu (ali poljubnega sladila)
- jedilna žlica vaniljeve arome, 50 g temne čokolade
- ščepec soli, 1/3 čajne žličke cimeta, čajna žlička pecilnega praška

Prirpava


1. Lešnike razporedimo po peki papirju in jih v pečici, ogreti na 160 stopinj Celzija, pražimo 10–15 minut. Počakamo, da se ohladijo, nato jih skupaj s kokosovim oljem v mešalniku zmeljemo v maslo.

2. V drugi posodi z ročnim mešalnikom penasto vmešamo jajce. Dodamo grški jogurt, med, cimet in vaniljevo aromo ter spet premešamo.

3. V mešalniku zmeljemo ovsene kosmiče v fino moko in jih s pecilnim praškom dodamo k mokrim sestavinam.

4. Čičerko zmeljemo do gladkega ter jo skupaj z lešnikovom maslom in nasekljano temno čokolado vmešamo v dobljeno zmes.

5. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj enakomerno razporedimo testo, približno centimeter debelo.

6. Pečemo v pečici, ogreti na 170 stopinj, 25–30 minut.
Hranilna vrednost (Za 1 košček od 16): 94 kcal, 5,3 g M, 9 g OH, od tega 3 g sladkorja in 1,6 g prehranskih vlaknin, 3 g B.

Fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Preberite še: Marmorni kolač
Datum Objave: 14.12.2017 ob 16:12

Več iz te teme:

sladicečokoladačičerikazdravozdravo z anjozdrave sladicekolačkibrownieji

Naročite se na e-novice:

Anja RutarAvtor na portalu Odprta kuhinja