Čokoladna skutna torta

Za današnji poobedek vam priporočamo tole nežno in lahko čokoladno tortico. Zraven lahko priložimo žlico sladke stepene smetane.

Pripravimo pekač premera 19 cm. Če uporabimo večjega, sestavine podvojimo, potrojimo in po potrebi peko malce podaljšamo.

Sestavine

– 250 g skute
– 2 jajci
– nekaj kapljic pomarančne arome (ali nastrgana pomarančna lupinica)
– 3 žlice orehovega olja (lahko tudi drugo olje)
– 1 dl vode
– 50 g kakava
– 40 g moke
– 90 g rjavega sladkorja
– temna čokolada
– kandirana pomarančna lupinica

Priprava

1. Pekač namastimo z maslom ter ga po dnu in obodu obložimo s peki papirjem.

2. V prvi posodi ročno z metlico zmešamo skuto, jajci, pomarančno aromo in olje. Primešamo še vodo.

3. V drugi posodi zmešamo kakav, moko in rjavi sladkor. Dodamo k mokrim sestavinam in dobro premešamo.

4. Vlijemo v pekač in po vrhu posujemo z grobo sesekljano čokolado in kandirano pomarančo.

5. Pečemo pri 175 stopinjah približno 35 minut.

6. Pečeno ohladimo in narežemo. Postrežemo s stepeno sladko smetano.

Namig: Po torti lahko posujemo tudi nasekljane oreščke.

Priporočamo še: Ribniška povanca

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana