Odprta Kuhinja

Čokoladna skutna torta

Odpri galerijo
A+   A-
Za današnji poobedek vam priporočamo tole nežno in lahko čokoladno tortico. Zraven lahko priložimo žlico sladke stepene smetane.



Pripravimo pekač premera 19 cm. Če uporabimo večjega, sestavine podvojimo, potrojimo in po potrebi peko malce podaljšamo.

Sestavine


- 250 g skute
- 2 jajci
- nekaj kapljic pomarančne arome (ali nastrgana pomarančna lupinica)
- 3 žlice orehovega olja (lahko tudi drugo olje)
- 1 dl vode
- 50 g kakava
- 40 g moke
- 90 g rjavega sladkorja
- temna čokolada
- kandirana pomarančna lupinica

Priprava


1. Pekač namastimo z maslom ter ga po dnu in obodu obložimo s peki papirjem.

2. V prvi posodi ročno z metlico zmešamo skuto, jajci, pomarančno aromo in olje. Primešamo še vodo.

3. V drugi posodi zmešamo kakav, moko in rjavi sladkor. Dodamo k mokrim sestavinam in dobro premešamo.

4. Vlijemo v pekač in po vrhu posujemo z grobo sesekljano čokolado in kandirano pomarančo.

5. Pečemo pri 175 stopinjah približno 35 minut.

6. Pečeno ohladimo in narežemo. Postrežemo s stepeno sladko smetano.

Namig: Po torti lahko posujemo tudi nasekljane oreščke.
Priporočamo še: Ribniška povanca

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 26.1.2018 ob 14:01

Več iz te teme:

sladicaskutna tortačokoladna torta

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja