Čokoladni chia puding z banano

Odličen in preprost posladek ali zajtrk za dva brez mlečnih izdelkov in brez glutena.

Sestavine

– 30 gramov semen chia (približno 3 žlice)
– lonček mandljevega mleka (250 ml)
– 2 žlički čokoladnega sirupa (midva sva uporabila nesquick)
– 4 žlice granole
– banana
– kvinojini napihnjenčki (poljubno)

Priprava

1. V lonček damo semena chia in jih prelijemo z mandljevim mlekom. Dodamo dve žlički čokoladnega sirupa, lonček dobro zapremo in pretresemo, da se sestavine premešajo. Lonček čez noč postavimo v hladilnik.

2. Zjutraj pripravimo dva kozarčka: na dno naložimo nekaj rezin banane, čez pa plast granole. Na vrh damo plast chia pudinga (približno četrtino). Spet sledita plast banane in plast granole, končamo s chia pudingom.

3. Puding okrasimo z nekaj rezinami banane in potresemo z granolo in kvinojinimi napihnjenčki ter postrežemo.

Poizkusite še: Piščančja obara s puhastimi cmoki

Recept in fotografija: Kristina Jug, Mitja Bezenšek/Vibrantplate.com

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana