Čokoladni namaz

V prejšnjih receptih sva reševala različno nadležne kulinarične zagate, a še nobena ni bila tako kruta kot tokratna.

Ko se pred nas skotali hlebček sveže pečenega in še toplega kruha, nas zaradi omamnega vonja pograbi prvinska potreba po čokoladnem namazu na kruhu.

Takrat se seveda brezglavo vržemo v podivjano mazanje, a se hitro spomnimo kalorične cene, ki jo tak podvig prinaša.

V takem primeru lahko pričnemo užaljeno glodati nenamazan kruhek, lahko pa udarimo po mizi ter si pripravimo odličen in hipno pripravljen kakavov namaz le iz dveh sestavin in brez dodanega sladkorja.

Za kozarček slastnega namaza si priskrbimo:

– 200 g razkoščičenih sušenih dateljnev
– 2 zvrhani žlici temnega grenkega kakava

Priprava

1. Ravnokar pečen hlebček prav hinavsko diši, zato se hitro vržemo v sekljanje dateljnev in kakava. Za to potrebujemo zmogljiv multipraktik, saj znajo biti lepljivi dateljni trd oreh šibkejšim strojčkom.

2. Za pravo mazljivost in lažji miks zmesi dodamo vodo. Količino prilagodimo želeni gostoti, midva sva je uporabila 5 žlic.

3. Sestavine zmešamo do gladkega namaza.

To je to – nadebudni namaz pridno čaka, da ga nanesemo na kos kruha. Mirne volje si lahko privoščimo dva kosa namesto enega, saj ima veliko manj kalorij kot kak drug čokoladni namaz.
Poizkusite še: Čokoladna skutna torta

Fotografija in recept: Tjaša Vede in Blaž Mikuljan, Midvakuhava.si

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana