Crème brûlée

Sladica, ki vas odnese v brezčasje.

Sestavine

– 300 ml mleka (3,5 %)
– 250 ml sladke smetane
– 5 rumenjakov
– 100 g sladkorja
– sladkor v prahu

Priprava

1. Pečico segrejemo na 120 °C. Mleko in smetano zavremo in odstavimo.

2. Rumenjake skupaj s sladkorjem stepamo 5–10 minut, da dobimo svetlo kremo. Vanjo nato vmešamo malo mleka in smetane, razmešamo in počasi prilivamo še preostalo mešanico mleka in smetane.

3. Nalijemo v manjše ognjevarne posodice ter pečemo 45 minut.

4. Ko se krema ohladi, postavimo posodice za 2 uri v hladilnik.

5. Nato crème brûlée potresemo s sladkorjem v prahu. Pečico segrejemo na 250 stopinj (z zgornjim gretjem). Posodice postavimo na najvišje vodilo pečice in pustimo 5 minut, da se sladkor zapeče.

Posladkajte se še tako: Kakijev parfait s chia pudingom

Recept: Teja Perjat
Naslovna fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana