Črna redkev z rikoto in bučnim oljem, za zraven …

Pečeni jajčevci za prilogo k mesu (seveda)!

Za štiri.

Sestavine

– velika črna redkev, 100–120 g rikote, sol in poper
– 5 žlic (najmanj) bučnega olja
– 6–7 jajčevcev
– 3–4 žlice oljčnega olja, nekaj ščepcev zdrobljenega čilja
– sol in poper, ter nekaj vejic peteršilja

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Na pekač položimo papir za peko. Oprane in osušene jajčevce narežemo na pol (ali manj!) centimetra debele rezine in jih polagamo na papir. Rahlo posolimo, pokapamo z oljem in pečemo 5–7 minut, potem jih obrnemo in pečemo še 3 minute.

2. Črno redkev olupimo in naribamo (skozi večje luknje!) v skledo. Dodamo še rikoto, solimo in popramo po okusu, postopoma prilivamo bučno olje in dobro premešamo. Postavimo v hladilnik. Sesekljamo peteršilj.

3. Medtem so že pečeni jajčevci, položimo jih na krožnike, potresemo s peteršiljem, poprom in zdrobljenim čilijem. Dodamo meso in nanj naložimo še črno redkev z bučnim oljem.

4. In … pozdravljen Martin!

Še namig: Zraven ponudimo pečenko, lahko hladno, ali katerokoli drugo meso. In še: enako dobro je, če črno redkev zamenjamo z naribanim hrenom!

Naslovna fotografija in recept: Slavka Ilich

Preberite še: November v kuhinji s Slavko Ilich

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana