Domača ali slovensko obarvana skleda

Slovenska različica budove sklede, bi lahko rekli.

Pred časom smo že pisali o trendu budovih skled, ki so osvojile ljubitelje zdrave prehrane in preplavile družbena omrežja. Aleksandra Grilc Tomažin pa nam je pripravila izvrstno slovensko obarvano solatno jed iz ajdove kaše, korenčka, radiča in rdečega fižola, ki jo je obogatila s prelivom iz sončničnih semen.

Sestavine

– mešan radič
– rukola
– kuhan rdeč fižol
– kuhana ajdova kaša
– korenje, naribano ali narezano na trakce
– pražena bučna semena in pinjole

Za preliv iz sončničnih semen

– pol skodelice sončničnih semen
– pol skodelice vode
– dve jušni žlici balzamičnega kisa
– četrt skodelice oljčnega olja
– jušna žlica sojine omake tamari
– čajna žlička soli
– pol čajne žličke čilijevih kosmičev

Priprava

Pripravimo preliv: v blenderju zmešamo vse sestavine do gladkega.

Posamezne solatne sestavine razporedimo v skledi, zraven pa postrežemo preliv.

Recept: Aleksandra Grilc Tomažin, Ayatana
Foto: Uroš Hočevar/Delo

Poskusite še: Kremna juha iz belega fižola in listnatega ohrovta

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana