Danes za kosilo: Domači ravioli s čičerko in rumenjakom

Matkurja, so dobri!

Sestavine

– testo
– 300 g moke durum, 3 jajca, nekaj kapljic vode po potrebi
– 4 rumenjaki (za nadev raviolov z rumenjakom)
– čičerkin nadev
– 250 g kuhane čičerke, sol, poper, 0,5 dl oljčnega olja
– 50 g naribanega parmezana
– omaka
– 80 g slanine, 2 šalotki, 5 cl belega suhega vina
– sveži timijan, sol, poper, oljčno olje

Priprava

1. V moko postopoma dodajamo jajca in vgnetemo voljno testo. Če je presuho, prilijemo nekaj kapljic vode.

2. V hladilniku naj počiva 30 minut, nato ga s strojčkom za testenine razvaljamo na tanke trakove.

3. Z električnim sekljalnikom sesekljamo vse sestavine za nadev. Če je presuho, lahko dodamo še več olja in nekaj kapljic vode. Po želji lahko prilijemo olje z aromo tartufov.

4. Z okroglim modelčkom iz testa izrežemo kroge in na sredino polagamo nadev. Z drugim krogom ga prekrijemo ter z modelčkom pritisnemo na testo in raviol tako zapremo.

5. Raviole polagamo na pomokan pladenj. Če jih naredimo več, jih lahko tudi zamrznemo. Kuhamo jih v slanem kropu 3–5 minut, odvisno od debeline testa.

6. Raviole z rumenjakom naredimo enako kot z nadevom. Na sredino izrezanega kroga položimo rumenjak, prekrijemo z drugim krogom testa in stisnemo z modelčkom.

7. Skuhamo jih v drugi posodi kot raviole z nadevom, da se izognemo nesreči, če se kakšen odpre in rumenjak steče. Kuhamo jih le 2 minuti, da ostane rumenjak lepo tekoč.

Še omaka: nasekljano šalotko popražimo na žlici olja, dodamo na koščke narezano slanino in popražimo toliko, da se maščoba lepo raztopi. Po okusu solimo in popramo. Prilijemo vino, dodamo sveži timijan in pokuhamo. Prilijemo nekaj žlic vode od raviolov in kuhamo nekaj minut.

V omako stresemo raviole s čičerkinim nadevom in na rahlo pomešamo, da se jih omaka oprime. Serviramo na ogrete krožnike in na vsakega na vrh položimo raviol, polnjen z rumen­jakom. Ko ga bomo prerezali, bo rumenjak stekel v omako in jo naredil lepo kremasto.

Besedilo in kuharija: Saša Drobnič Škrjanec
Naslovna fotografija: jagababa.si

Preberite še: Krompirjeva pita iz ponvice

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana