Odprta Kuhinja

Ganache čokoladna pita

Foto: Tereza Poljanič
Odpri galerijo
A+   A-
Zdravo čokoladno crkljanje.


Sestavine za ganache


270 ml kokosovega mleka
100 g temne čokolade s 75–80 % kakava

Sestavine za testo


1/3 skodelice (70 g) kokosovega olja
¼ skodelice (60 ml) agavovega sirupa
2 skodelici (200 g) kokosove moke
1 JŽ kakava v prahu – po želji

Priprava


1. Segrejemo pečico na 180 stopinj.
2. Za skorjo v kozici stopimo kokosovo olje z agavovim sirupom. Odmaknemo z ognja in dodamo v skledo s kokosovo moko in kakavom. Dobro premešamo in vtisnemo v model za pite.
3. Pečemo 15–20 minut, nato vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.
4. Medtem naredimo ganache: v kozici segrejemo kokosovo olje in prelijemo narezano temno čokolado. Premešamo, da se čokolada popolnoma stopi.
5. Vlijemo ganache čez skorjo in postavimo v hladilnik vsaj za dve uri, dokler se čokoladni nadev ne strdi. Serviramo z veganskim sladoledom ali sezonskim sadjem.

Recept in fotografije je za prispevek Treba je osvoboditi misli pripravila Tereza Poljanič.
Datum Objave: 25.6.2017 ob 10:06

Več iz te teme:

sladicečokoladavegansko

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja