Odprta Kuhinja

Griliran ananas z limetinim sladoledom

Odpri galerijo
A+   A-
Pripravimo, preden začnemo: strojček za sladoled, namizni žar.


Sestavine


- manjši ananas
- 150 ml agavinega sirupa
- 2 limeti
- 400 ml kokosovega mleka

Priprava


1. Najprej pripravimo sladoled. V manjšo kozico zlijemo 100 ml vode, agavin sirup in nastrgano lupinico obeh limet.

2. Počakamo samo toliko, da mešanica zavre, nato odstavimo, da se ohladi.

3. V večji posodi zmešamo kokosovo mleko in ohlajen limetin sirup. Dodamo stisnjen limetin sok, hitro premešamo in vlijemo v strojček za sladoled. Če nimamo strojčka, mešanico vlijemo v nizko stekleno posodo s pokrovom, primerno za zamrzovanje. Postavimo v zamrzovalnik za dve uri. Premešamo vsaj vsake pol ure, dokler se ne strdi.

4. Ananasu odrežemo vrh in spodnji del. Z ostrim nožem odstranimo lupino in izrežemo preostale črne dele. Narežemo ga na rezine, izrežemo trdi del v sredini in popečemo na žaru (lahko tudi v toasterju na programu za žar).

5. Popečen ananas prelijemo z javorjevim sirupom ali karamelo in še toplega
postrežemo s kepico sladoleda.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Preselimo se v prvi muzej sladoleda na svetu

Datum Objave: 16.8.2017 ob 15:08

Več iz te teme:

žarananassladicareceptsladkopreprostovanilijev sladoled

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja