Odprta Kuhinja

Hladimo se: malinov sorbet

Odpri galerijo
A+   A-
Iskanju receptov za poletne pregrehe kar ni konca. Poskusite še ta namig.


Sestavine


- 200 g malin
- 70 g kristalnega sladkorja
- 5 ml vode
- 2 jajci (samo beljaka)

Priprava


1. Maline zmeljemo v električnem mešalniku in jih pretlačimo skozi plastično cedilo, da se znebimo pečk.

2. Sladkor in odmerjeno količino vode damo v kozico in na šibkem ognju segrevamo, da se sladkor stopi. Naj rahlo vre pet minut. Sirup zlijemo v skledo in pustimo, da se ohladil. Primešamo malinov pire.

3. Zmes zlijemo v primerno posodo in jo postavimo za dve uri v zamrzovalnik, da postane kašasta. Rahlo stepemo, da zdrobimo večje kristale.

4. Iz beljakov stepemo sneg in ga zmešamo v ohlajeno zmrzlino. Znova postavimo v zamrzovalnik za dve ali tri ure, da sorbet
postane primerno hladen in gost.

5. Preden postrežemo, naj kake pol ure počaka v hladilniku, da se zmehča.

Recept je pripravil Zmago Rovšnik iz Biotehniškega centra Naklo.
Naslovna fotografija: Špela Ankele

Preverite še: Zamrznjen jogurt iz štirih sestavin

Datum Objave: 19.7.2017 ob 10:07

Več iz te teme:

sladoledmaline

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja