Odprta Kuhinja

Jogurtovi ocvrtki

Odpri galerijo
A+   A-
Neke vrste slane miške.



Priprava: 3 minute; počitek: 30 minut; čas cvrtja: približno 2 minuti na serijo.

Sestavine


- 250 g jogurta
- jajce
- 150 g moke
- 2 žlici parmezana
- žlička soli
- olje za cvrtje

Priprava


1. Parmezan naribamo v skledo.

2. Prilijemo jogurt, potresemo z moko in solimo ter gladko zmešamo v testo. Pustimo ga počivati in nabrekati pol ure, lahko pa tudi čez noč.

3. V široko kozico, primerno za cvrtje, nalijemo olje ali drugo primerno maščobo in ga segrejemo na 170 stopinj.

4. Spočito testo zajemamo z žlico in ga ocvremo v vročem olju. Ocvrtke odcedimo na papirnatih brisačah.

5. Najprej ponudimo fižolovo juho s popečenimi kruhovimi kockami, potem ocvrtke z dušenimi bučkami in korenjem z veliko česna. Zraven gre skleda osvežilne mlade zelene solate z vloženo koruzo.

Koristen nasvet: Najprej naredite preizkus! Če se ocvrtki preveč razlezejo v olju, dodajte testu še največ žlico moke ali zdroba. Dobiti morate obliko pustnih sladkih mišk z drobnimi repki.


Različica: Testu dodajte več sira, ga obogatite s koščki oljk. Za rahlejše ocvrtke dodajte ščep jedilne sode.


Ali ste vedeli: Takšne ocvrtke poznajo na različnih koncih sveta. Lahko so sladki ali slani, kvašeni, z dodanim pecilnim praškom (jedilno sodo), da so bolj rahli, ali povsem brez rahljalnega sredstva. Ponudite jih takoj, saj so takrat res slastni.


Naslovna fotografija: Krištof Koman

Preberite še: Mandljev kolač s slivami

Datum Objave: 25.8.2017 ob 14:08

Več iz te teme:

kosiloenostavnoOkusnoSlanojogurtovi ocvrtkislane miške

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.