Odprta Kuhinja

Jogurtovo presenečenje

A+   A-
Preprost in zelo učinkovit recept – neke vrste kremni kolač.


Testo


- 17 dag masla, 25 dag moke
- 4 rumenjaki
- 10 dag sladkorja
- zavitek pecilnega praška

Krema


- 3 lončki navadnega jogurta
- 2 lončka kisle smetane
- 5 žlic ostre moke
- 20 dag sladkorja
- zavitek vaniljevega sladkorja
- sneg iz 4 beljakov

Priprava


1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Testo: vse sestavine zmešamo, nato damo malo manj kot polovico testa v zamrzovalnik, da se strdi.

3. Zmešamo vse sestavine za kremo.

4. Drugi del testa razporedimo po pekaču in ga namažemo s kremo, nato po kremi naribamo še zamrznjeno testo.

5. Pečemo približno pol ure, pazimo, da povrhu ne potemni preveč.

Opomba: To je zmagovalni jogurtov recept naših bralcev natečaja OK recept. Avtorica je Alja Pišek.


Preverite še: Pavlova, kot se šika

Datum Objave: 10.7.2017 ob 12:07

Več iz te teme:

recepti bralcevsladicejogurt

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.