Odprta Kuhinja

Juha z motovilcem

A+   A-
Za vse ljubitelje toplih juhic je to idealna popestritev. Za štiri.


Sestavine


80 g motovilca, 70 g korenja
30 g pirinega zdroba
olje, 3 žlice maščobe po izbiri
liter jušne osnove, sol in poper po potrebi
nekaj kapljic limonovega soka ali balzamičnega kisa

Priprava


1. Operemo motovilec in odstranimo koreninice. Korenje naribamo na drobno.

2. Na segreti maščobi na hitro popražimo korenje in zdrob, nato zalijemo z jušno osnovo.

3. Ko juha rahlo vre približno 5 minut oz. toliko, kot potrebujeta zdrob in korenje, dodamo opran motovilec, ugasnemo ogenj in pokrijemo, da se motovilec omehča. Če nekaj časa vse skupaj s paličnim mešalnikom pretlačimo, dodamo malo limonovega soka ali balzamičnega kisa ter ponudimo.
Namig: Juho postrežemo sveže pripravljeno, kajti dlje ko stoji, bolj grenka postaja. Če imate radi juhe, obogatene s smetano, lahko vmešate žlico kisle ali sladke smetane (glede na limono).

Priporočamo še: Regrat na sto načinov

Besedilo in recept: Mirjam Grilc
Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 15.3.2018 ob 11:03

Več iz te teme:

juhamotovilec

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja