Odprta Kuhinja

Kosilo iz petih sestavin: nadevan sladek krompir

Odpri galerijo
A+   A-
Slasten: izdatno nadevan in prelit s kislo smetano.


Sestavine


- 3 srednje veliki sladki krompirji
- 1 večja mlada čebula ali tretjina pora
- 100 g čičerike
- 2 zvrhani žlici paradižnikove omake
- kisla smetana
- sol, olje, poper

Priprava


1. Krompirje damo v lonec, jih prelijemo z vodo ter dodamo ščep soli. Pokrijemo in počakamo, da voda zavre. Ko zavre, naj se krompir kuha pribčižno pol ure (odvisno od velikosti). Ko ga lahko prebodemo z vilicami, je nared.
2. Pripravimo nadev: na drobno nasekljamo mlado čebulo oziroma por. V ponvi segrejemo žlico oljčnega olja ter dodamo čičeriko in čebulo ali por. Pražimo le minutko. Nato odstavimo z ognja ter vmešamo paradižnikovo omako. Začinimo po okusu.
4. Sladke krompirje zarežemo po polovici, malo posolimo ter nadevamo s čičeriko. Po vrhu dodamo kislo smetano in takoj serviramo.
Namig: namesto kisle smetane lahko dodamo tudi sir in vse skupaj pečemo v pečici 10 minut.

S petimi sestavinami kuha Klara Avsenik, Curry and Love.

Poskusite še: najboljša kremna koromačeva juha

Datum Objave: 8.12.2017 ob 10:12

Več iz te teme:

krompirčičerikasladek krompirnadevan krompirkosilo iz petih sestavin

Naročite se na e-novice:

Klara AvsenikAvtor na portalu Odprta kuhinja