Kremasta špargljeva pita

Pomlad je lahko tako zelo slastna.

Sestavine

slano testo za pite
– 300 g maskarpone, 250 g rikote ali albuminske skute
– 100 g kisle smetane, 4 jajca, 400 g svežih špargljev
– vejica timijana, vejica origana, sok pol limone, sol in poper

Priprava

1. Najprej pripravimo testo za slane pite, ga spečemo in ohladimo.

2. Pečico segrejemo na 175 stopinj.

3. Naredimo kremo: v mešalnik damo maskarpone, rikoto (ali albuminsko skuto), kislo smetano, jajca, vejico timijana, vejico origana, sok pol limone. Vse skupaj dobro premešamo, tako da dobimo gladko, tekočo sirno zmes. Solimo in popramo po okusu.

4. Šparglje očistimo in odstranimo oleseneli del. Narežemo jih na dolžino 10 cm, preostanek stebla pa na drobne kolobarje in jih vmešamo v sirno zmes.

5. Sirno zmes vlijemo na spečeno in ohlajeno testo za slane pite. Postavimo v pečico in pečemo 30 minut na 175 stopinjah.

6. Medtem v ponvi popečemo šparglje.

7. Pito vzamemo iz pečice, po njej enakomerno razporedimo popečene šparglje ter vrnemo v pečico za 10–15 minut.

8. Ohladimo, narežemo in postrežemo.

Namig: Pita mora biti na sredini še vedno mehka, vendar ne tekoča.
Priporočamo še: Božanski arancini

Recept in fotografija: Jernejkitchen

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana