Odprta Kuhinja

Kumarični kanapejčki

Foto: Hana Splichal
Odpri galerijo
A+   A-
Lahkoten in osvežilen prigrizek za te vroče poletne dni.


Sestavine
(za 4 osebe)


- 3 ohlajene kumare srednje velikosti
- 3 rezine sušenega paradižnika
- šopek bazilike
- pet indijskih oreščkov
- strok česna
- sok pol limone

Priprava


1. Najprej pripravimo namaz. V majhnem blenderju ali sekljalniku zmeljemo suhe paradižnike, indijske oreščke, oljčno olje, liste in vršičke bazilike (za eno pest ), strok česna in limonov sok. Ko iztisnemo limono, pazimo, da odstranimo koščice; že ena, ki jo morda spregledamo, močno zagreni. Zmeljemo kar se da gost namaz. Vmes bo treba najbrž večkrat ustaviti blender, doliti žlico vode in potisniti vsebino na rezila. V namazu lahko ostanejo koščki, ni treba, da je povsem gladko zmlet. Postavimo ga na hladno. V hladilniku počaka v tudi 2 do 3 dni.

2. Kumare pripravimo, tik preden jih postrežemo. Dve olupimo in narežemo na na kolobarčke, tretjo pa z lupilnikom za zelenjavo na trakove. Biti morajo čvrste in mlade, da še nimajo razvitih semen.

3. Tretjino kolobarčkov razporedimo na servirni krožnik in obložimo z nadevom, preostanek sestavimo med dve rezini kumaric v sendviče.

4. Zaželeno je, da je spodnji kolobar debelejši, zgornji pa tanek, da ne pomečka nadeva.

5. Trakove namažemo z nadevom, zvijemo in stisnemo z zobotrebcem. Kumarične kanapejčke ponudimo močno ohlajene s prav tako hladnim belim vinom ali penino.

Preverite še: Brancinov pate s pehtranom

Datum Objave: 11.7.2017 ob 09:07

Več iz te teme:

vegetarijanskohitro in enostavnokumarice

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja