Limonov kolač

Ni decembra brez limone.

Za model premera 20 cm.

Sestavine

– 170 g grškega jogurta
– 90 ml oljčnega ali sončničnega olja
– jajce
– 50 ml limoninega soka
– naribana lupinica dveh limon
– 80 g bele mehke moke
– 70 g mletih mandljev
– 120 g sladkorja
– vrečka vaniljevega sladkorja
– 1,5 žličke pecilnega praška

Obliv
– 60 g sladkorja v prahu
– čajna žlička limoninega soka
– granatno jabolko za posip

Priprava

1. Jajce penasto umešamo, dodamo sladkor, jogurt, olje, sok in lupinico limone. Vse skupaj dobro premešamo. Moko, mand­lje in pecilni prašek med seboj dobro pomešamo in postopoma dodajamo k mokrim sestavinam.

2. Testo vlijemo v pomaščen pekač in pečemo na 170 stopinjah 45–50 minut. Pečen kolač preložimo na rešetko in ohladimo.

4. Obliv: sladkorju v prahu primešamo žličko limoninega soka, dobro premešamo in oblijemo kolač. Preden ponudimo, dekoriramo še z granatnim jabolkom.

Namig: Vsi kolači so najboljši, če jih postrežemo in pojemo še isti dan, ko smo jih spekli.

Besedilo in kuharija Saša Drobnič Škrjanec

Fotografije Jagababa.si

Preberite še: Popoln trik, da se kolač ne bo prijel modela za peko

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana