Losos v omaki iz sredozemskih zelišč in lečin pire
A+ A-
Za štiri.
Sestavine
- 80 dag fileja lososa
- 50 dag krompirja
- 20 dag kuhane ali konzervirane leče
- začimbe: žajbelj, rožmarin, bazilika ...
- 5 dl ribjega fonda
- 5 dag tapioke
- 30 dag zelenjave: gobe, bučke, brokoli ...
Priprava
1. Olupimo krompir in skuhamo v slani vodi. Dodamo kuhano lečo in s paličnim mešalnikom pretlačimo v kremo.
2. Fileju lososa odstranimo kožo in ga narežemo na 4 kose.
3. Fond reduciramo, dokler ne dobimo približno 3 dl, dodamo začimbe in tapioko. Kuhamo 10 minut oziroma dokler kroglice ne postanejo popolnoma prozorne; mešamo, da se ne primejo na dno.
4. File lososa začinimo po okusu in popečemo na oljčnem olju na obeh straneh. V ponev dodamo omako in nekaj masla ter lososa še podušimo, približno 5 minut na šibkem ognju.
5. Zelenjavo očistimo in spečemo ali skuhamo. Na krožnik najprej damo lečin pire, čez lososa, polijemo z omako in obložimo z zelenjavo.
Preberite še: Pašteta iz dimljenega brancina
Recept: Nikola Tadijanović/Stari Kaštel
Fotografija: Uroš Hočevar
Datum Objave: 23.2.2018 ob 08:02