Melona in avokado

Za predjed.

Sestavine

– dišeča zrela melona
– 2 avokada
– limonov sok
– ščep soli
– žlica agavinega sirupa ali med blagega okusa
– lističi mete

Priprava

Melono razpolovimo in z žličko odstranimo semena. Olupimo jo in narežemo na koščke v velkosti grižljaja. Polovico limonovega soka zmešamo z agavinim sirupom in celimi lističi mete ter prelijemo čez narezano melono. Postavimo v hladilnik. Razpolovimo in olupimo avokado. Če je čvrst, ga narežemo na koščke, mehkega pretlačimo z vilicami ali v majhnem blenderju. Avokado čim prej zmešamo s preostankom limonovega soka in rahlo solimo. Melono in avokado naložimo na servirni krožnik ali v nizko skledo in zanimivo kombinacijo okusov takoj ponudimo.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Sadje, ki izginja

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana