Odprta Kuhinja

Mini čokoladne pite z avokadovo kremo

Odpri galerijo
A+   A-
Za tri pitice. Bo dovolj?


Sestavine


Testo
- 30 g masla
ni podpisa
ni podpisa
, 70 g polnozrnate moke, ščepec soli
- 5–6 jedilnih žlic mleka
ni podpisa
ni podpisa
, 5 g luščin indijskega trpotca
Krema
- 130 g zrelega avokada
ni podpisa
ni podpisa
, 15 g kakava, 70 g grškega jogurta
- 2 jedilni žlici medu (ali poljubnega sladila)
- jedilna žlica vaniljeve arome

Priprava


1. Testo: nad paro stopimo maslo 
ni podpisa
ni podpisa
in ga z mlekom
ni podpisa
ni podpisa
, soljo in indijskem trpotcem vmešamo v presejano polnozrnato moki. Testo zavijemo v plastično folijo in za uro postavimo v hladilnik.

2. Med dvema peki papirjema ga nato razvaljamo na debelino približno 2 mm. Z dovolj veliko skodelico izrežemo krog, ga prenesemo v modelček za pito in poravnamo z robovi. Testo preluknjamo z vilicami in pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj, 10–15 minut.

3. Ko je testo ohlajeno, pripravimo čokoladno kremo: vse sestavine mešamo v mešalniku, da nastane zmes, podobna pudingu. Nanesemo jo na testo in postavimo na hladno.

4. Pred serviranjem okrasimo s sesekljanimi praženimi lešniki.
Hranilna vrednost (na 1 mini pito od 3): 380 kcal, 22 g M, 39 g OH, od tega 13 g sladkorja in 9,3 g prehranskih vlaknin, 8 g B.

Poizkusite še: Marmorno pecivo

Datum Objave: 12.8.2019 ob 12:08

Več iz te teme:

avokadočokoladapitazdravo z anjozdrave sladicekremaAnjačokoladne pite

Naročite se na e-novice:

Anja RutarAvtor na portalu Odprta kuhinja