Najboljše miške

Kvašena stalnica. Za pusta naj ne manjka.

Sestavine

– 300 g bele moke, 40 g sladkorja
– zavitek vaniljevega sladkorja
– jajce, 20 g kvasa
– 1 dl sladke smetane, 1 dl mleka
– 0,2 dl ruma
– ščepec soli
– olje ali svinjska mast za cvrtje
– sladkor v prahu za posip

Priprava

1. Kvas zdrobimo v mlačno mleko, dodamo malo sladkorja in počakamo, da vzhaja.

2. Moko damo na toplo, ko je ogreta, dodamo sladkor, vaniljev sladkor, razžvrkljano jajce, sladko smetano, rum, ščepec soli in vzhajan kvas.

3. Vse skupaj stepamo 15 minut. Testo ne sme biti preveč redko ali preveč gosto.

4. Posodo s testom pokrijemo s kuhinjsko krpo in postavimo na toplo, da vzhaja.

5. Miške oblikujemo z žlico in jih ocvremo v vročem olju oz. masti.

6. Odlagamo jih na papir, da se maščoba odcedi, in še tople potresemo s sladkorjem v prahu.

Preberite še: Krhki flancati

Recept: Milena Marolt
Fotografija: Roman Šipić

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana