Nadevana jabolka v testu

Dva v enem, pravzaprav!

Sestavine

– 9 manjših jabolk
– 20 dag lešnikovega krokanta
– po 7 dag medu in masla
– 5 žlic ruma, žlička cimeta
Testo
– 25 dag masla
– 15 dag sladkorja, 4 jajca
– po 20 dag moke in mletih lešnikov
– zavitek pecilnega praška, žlička cimeta, ščep soli

Priprvava

1. Jabolkom odrežemo »pokrov«, približno 1 cm pod pecljem. Z nožičem izdolbemo peščišče.

2. V skledi zmešamo lešnikov krokant, med, maslo sobne temperature, rum in cimet. S tem nadevamo izdolbena jabolka (s kupčkom) ter jih pokrijemo z odrezanim pokrovom.

3. Preložimo jih v pekač in jih pečemo 15 minut na 180 stopin­jah.

4. Medtem naredimo testo: maslo penasto stepemo s sladkorjem, postopoma dodajamo jajce po jajce.

5. Moko, mlete lešnike, pecilni prašek, cimet in sol premešamo ter po žlicah primešamo v jajčno zmes.

6. Testo pretresemo v pekač, jabolka porazdelimo po njem in jih rahlo porinemo do dna.

7. Pecivo se peče 35–40 minut na 180 stopinjah.

Namig: Postrežemo tako, da odrežemo kvadrat, kjer je na sredini nadevano jabolko. Po želji potresemo z mletim sladkorjem.

Recept: Vojka Cijan
Naslovna fotografija: Uroš Hočevar

Preberite še: Na obisku pri bralki: Vrzotarji dobrih ust in dobrega srca

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana