Odprta Kuhinja

Nadevane čokoladne košarice

Odpri galerijo
A+   A-
Za osem večjih ali dvanajst manjših košaric. Priprava vas nikakor ne bo izčrpala.


Sestavine


- 150 g datljev
- 2–3 žlice arašidovega masla
- 300–400 g temne čokolade
- vaniljev ekstrakt, žlička ruma
- mandlji, lešniki

Priprava


1. Za nadev v multipraktiku fino zmeljemo datlje in arašidovo maslo. Ko zmes primemo, mora biti lepljiva in ostati v kosu.
2. V posodi nad paro stopimo čokolado, dodamo vaniljev ekstrakt in rum, nato odstavimo in postavimo na stran.
3. V pekač za mafine razdelimo papirnatne modelčke. V vsakega vlijemo žlico ali dve stopljene čokolade in postavimo v hladilnik za dobrih 10 minut, da se strdi.
4. Medtem naredimo »diske« iz nadeva. Zvaljamo kroglico, nato jo med dlanmi sploščimo.
6. V vsak modelček na čokolado položimo nadev (disk), čezenj prelijemo preostalo stopljeno čokolado in jo potresemo z zdrobljenimi mandlji ali lešniki. Postavimo v hladilnik, dokler se ne strdi.
Nasvet: Pri postrežbi naj bodo košarice sobne temperature.
Priporočamo še: To je najbolj popularen recept za slastno pecivo na Pinterestu

Recept in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 21.3.2018 ob 14:03

Več iz te teme:

čokoladačokoladne košarice

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja