Narastek iz jabolk in prosene kaše

Odlična je prosena kaša z jabolki, sladka jed, ki nas bo zjutraj napolnila z energijo, ker je lahka, pa si jo lahko privoščimo tudi za večerjo.

Sestavine za 4 osebe

– 250 g prosene kaše
– 1 liter mleka
– 4–5 jabolk
– 2 jajci
– pest rozin ali suhih brusnic
– cimet
– vaniljev sladkor

Priprava

1. Proseno kašo operemo in stresemo v lonec; rahlo solimo, dolijemo mleko in počasi kuhamo, dokler se ne zmehča.

2. Jabolka olupimo in naribamo. Dodamo jajca, vaniljev sladkor in rozine ali brusnice ter potresemo s cimetom. Dobro premešamo ter dodamo kuhano kašo. Še enkrat premešamo, da se sestavine enakomerno razporedijo.

3. Maso damo v pekač na peki papir in enakomerno razmažemo na približno 3–4 centimetre debelo.

4. Pečemo pri 180 stopinjah slabe pol ure. Ponudimo toplo ali hladno, okrasimo z rezinami svežih jabolk in brusnicami ali rozinami.

Foto: Thinkstock

Poskusite še: Slasten sadni kompot za zimo

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana